THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на HAIL SPIRIT NOIR

Първи сингъл от предстоящия албум на HAIL SPIRIT NOIR

Гръцката блек метъл банда HAIL SPIRIT NOIR разкри първи сингъл от предстоящия си шести дългосвирещ албум, „Fossil Gardens“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 28-ми юни чрез лейбъла Agonia Records, като предварителните поръчки на физическите носители вече са стартирани на следния адрес: https://hailspiritnoir.com/fossil-gardens.

„Fossil Gardens“ е интензивно и издигащо душата преживяване; музикално пътешествие до безпогрешния свят на HAIL SPIRIT NOIR и най-екстремното усилие на музикантите досега. Типичният звук на групата, дефиниран от неземни мелодии, винтидж синтезатори и композиционни експерименти, отново присъства, но се измества към блек метъл инструменти и хаотични звукови пейзажи, достигайки психеделия от следващо ниво.
Дългогодишният партньор на бандата Dimitris Douvras (Rotting Christ, Nightstalker) и Magnus Lindberg, член на Cult of Luna и световноизвестен мастеринг инженер, се заеха с продуцентските задължения, изработвайки топъл и солиден звук, който перфектно отразява абстрактната визия на групата. Визуалната страна на албума е представена от George Baramatis (обложка) и Dimitris Katsenos (допълнителна графика и оформление).

Продължавайки там, където спря „Eden in Reverse“, албумът тематично се фокусира върху философската и научна борба за разкриване на тайните на вселената и достигането на нови състояния на съзнанието, които се противопоставят на ограниченията на пространството и времето.

Haris (синтезатор) казва следното за „Fossil Gardens“:
„Този път отидохме в по-екстремна посока от всякога, използвахме много взривове, писъци и минималистични блек метъл текстури. Въпреки това, аз вярвам, че това е положителен албум, тъй като той се върти около очарованието на нашия космос и трансцендентността на пространството и времето Имайки предвид това, ние избрахме солидна, но абстрактна звукова продукция, което означава, че искахме слушателят да възприеме музиката като цяло, а не като сбор от. отделни части и инструменти. Може някои да го сметнат за различен от предишния ни албум, но ако се вгледате внимателно, ще забележите изключителните прилики.“

 

 

 

Съдържание:
1.Starfront Promenade
2.The Temple of Curved Space
3.Curse you, Entropia
4.The Blue Dot
5.The Road to Awe
6.Ludwig in Orbit
7.Fossil Gardens

 

 

Чуйте сингъла „The Temple of Curved Space“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.