THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Uranium“, новият албум на Dauþuz

Чуйте „Uranium“, новият албум на Dauþuz

Германската блек метъл банда Dauþuz издаде днес своя пети дългосвирещ албум, „Uranium“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Amor Fati Productions, като може да бъде открито в дигитален формат и на физически носители – дискове и плочи. Директно от групата можете да намерите и аудиокасети в лимитиран тираж.

След своя дебют „In finstrer Teufe“ през 2016 г., Dauþuz създадоха богат каталог. Техният блек метъл е горд и чист, като древните начини са почитани, със сигурност, но нови перспективи на въображението се отварят, когато разкриватисториите си през призмата на блек метъла.
И тези истории до голяма степен се фокусират върху минното дело, както на територията на родната им земя, така и в цяла Европа, което допълнително обогатява онова странно усещане за првилекателност към древния свят.
Сега, две години след специалния „Vom schwarzen Schmied: Bergkgesænge“ – изчистена версия на техния широко известен четвърти албум, „Vom schwarzen Schmied“ от 2021 г. – идват нови проклятия от мината Dauþuz , този път в лицето на „Uranium“. Озаглавен с красноречиво заглавие, „Uranium“ се занимава със сравнително млада и разрушителна област на минното дело: бившия добив на уран в районите на Източна Германия. От опасния добив под натиск и смъртоносна реколта на това, което е създадено, титулярният „Uranium“ разпръсква ужасяващ пейзаж, пълен със звуково и духовно отчаяние.
Въпреки привидната „новост“ на темата, Dauþuz звучат типично древно, точно както е възприето от самото начало в техния Mining Black Metal, като наистина закопава сред по-дълбоки и по-древни пещери от звук и текстура. Звукът е безкомпромисен, епичен и особено мелодичен, като тук дуото излъчва отчаяние (или поне страст), което се връща към най-ранните им корени.
Рядко една естетика остава толкова здраво гравирана, но същевременно дава последователно завладяващи саги, както става с Dauþuz. Потопете се в зловещия блясък на урана!

 

Съдържание:
1. Pechblende (Gedeih und Verderben) [9:54]
2. Radonquell 1666 [8:49]
3. Wüst die Heimat [5:41]
4. Ein Werkzeug des Todes [10:00]
5. Wismut »Justiz« [5:16]
6. Uranfeuer 55 [9:52]

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.