THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на UPRISING

Нов сингъл от предстоящия албум на UPRISING

Самостоятелният германски блек метъл проект Uprising разкри нов сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „III“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 19-ти юли чрез лейбъла AOP Records на диск и плоча.

Uprising се надигна от сенките през 2016 г. от W. – член и основател на Waldgeflüster – с издаването на „I“. Макар и вкоренен в класическите тропи и теми на блек метъла, „I“ някак започва да се занимава със социални и политически въпроси, които се превърнаха в основен фокус върху неговия наследник, „II“, през 2020 г. II продължи там, където приключи „I“, включвайки разтърсващи рифове и меланхолични мелодии, изградени върху агресивна и задвижваща блек метъл основа.
През 2024 г. следва „III“, продължавайки пътя, започнат преди осем години.
Подкрепен от яростните барабани на Austin Lunn от Panopticon, звуково и духовно подходящ аналог, третият албум на Uprising отново се фокусира върху мелодиите и агресията в духа на своите двама предшественици – отчаян, но триумфален, яростен, но изискан и винаги поддържащ неотложност колкото и епична да е една композиция – но този път с по-изчистено звучене и изцяло възприемаща социалната и политическа критика, която се превърна в една от запазените марки на този проект. Човек може да нарече „III“ най-чистият и ясен запис на групата и няма да сгреши; компромисът е, че социално-политическата критика удря по-силно, защото каква е ползата от едно послание, ако не е изречено с най-резкия си глас? От социална несправедливост до яростни химни, подкрепящи опазването на климата, Uprising остават верни на прозвището си.

 

 

 

 

Съдържание:
1.Eternal Mantra
2.Uprise III
3.Raise a Glass
4.A Message to the Hypocrites
5.While the World Is Burning
6.Brace Yourself

 

 

Чуйте сингъла „While the World Is Burning“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.