THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

HATE FOREST: „Justice“

HATE FOREST: „Justice“
BG1 от 2

Не е нужно да ви представям HATE FOREST – няма как да сте почитатели на блек метъл сцената и да не сте запознати с творчеството на украинския музикант Роман Саєнко и по-специфично, с един от най- съкровените му проекти.

„Justice“ е тематично продължение на трилогията, която бе започната  с миналогодишния запис „Sowing with Salt“. И докато в предния запис ставаше дума за тегнещото проклятие над опустошените от врага земи и отчаянието, в „Justice“ става дума за похода за въздаване на справедливост, за отмъщението и за победата над него. Както казва Роман,  „Moscovia delenda est“.

В четирите песни ще чуете традиционната ярост на музиканта и бързия огнедишащ инстурментал, който е запазена марка за HATE FOREST, като емоционалният заряд е, както винаги, съвсем достатъчен да захрани цяла атомна електроцентрала.

Напоен със злоба и жажда за справедливост, „Justice“ преминава през различни фази на съществуване. От бруталното желание за унищожение в „Merciless Cold-Blooded Revenge“, отразено както в стегнатия мощен звук, така и в текста („Exterminate this fucking spawn to dust“), преминаващо през омраза и подсилено с горчива подигравка към краля плъх и неговия вид в „Rattenkönig“ („Holy sodomites dressed in gold“). Само за да бъде окъпано в светлина и величие в „Stronghold“ – песен , която говори за смелостта и личната сила, за саможертвата, за значимостта на победата над тиранията и служи като вдъхновяващ призив към борещите се за справедливост.

Последната песен, „Izium Forest“, отдава почит към загиналите в битката при Изюм през 2022-ра година и се разказва за горите на местността, превърнали се в масов гроб на над 400 души, останали да бродят там за вечни времена. Песента започва с ембиънт звуци, притихнали в тишината, постепенно последвани от призрачни провлачени мелодии и атмосфера на пропълзяващ ужас – слухова картина, която автентично описва мястото. Изцяло инструментално парче, което обаче е ключово за цялостната концепция и придава феноменален завършек на творбата.

И знаете ли, първичността в този албум е истинско изкуство. В тези четири парчета е вложено умението на музиканта без каквото и да е съмнение, но преди всичко,  „Justice“ е емоция.  Oтправено обещание и клетва, символ на надеждата на една нация за възмездие. И не само. Записът е правилният отговор на покъртителна агресия върху невинни животи. Дали в мирно време, дали по време на война, не трябва да забравяме, че всяко действие има противодействие и в даден момент справедливостта ще потегли в правилната посока и ще възнесе ред там, където е нужно.
„Justice“ e това – агресивен, завладяващ блек метъл албум с послание. Запис, който ще слушате в унес и ще разгаря пламъка ви отвътре до самия си край.

 

 


Албум: „Justice“
Банда: HATE FOREST
Дата на издаване: 28-ми юни, 2024
Лейбъл: Osmose Productions
Линк за поръчка:  https://bit.ly/3U0KEfU

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.