THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на GRAVENOIRE

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на GRAVENOIRE

В епоха, в която същността на блек метъла често се оказва размита от пясъка на времето и търговските амбиции, френската блек метъл банда GRAVENOIRE стои като непоколебим паметник на своя оригинален, безкомпромисен дух.
Днес GRAVENOIRE са горди да представят първия сингъл от техния дългоочакван албум, „Devant La Porte Des Étoiles“.
Албумът е записан в репетиционната на групата, като по смесването и мастерирането на музиката работи Arnaud Ménard от Sicarius Productions.
Обложката е творба на Aude Sine.
Заглавието ще излезе на 23-ти август чрез лейбъла Season of Mist: Underground Activists, като предварителните поръчки вече са стартирани на следния адрес: https://orcd.co/gravenoiredevantlaportedesetoiles

FFO: 1349, Abbath, Tsjuder

 

 

 

 

Съдържание:
1. Pavens (1:27)
2. France de l’Ombre (5:53)
3. Ordo Opera Cultura (4:03)
4. Aux Chiens (4:18)
5. Granit (5:21)
6. Gravenoire (4:11)

Създадено от сурова емоция и забулени мистерии, парчето „France de l’Ombre“ е декларация, ритуална прегръдка в сенките, които определят нашето съществуване. Тази композиция се гмурка дълбоко в сърцето на мрака, възкресявайки първичните звуци на блек метъла от 90-те, преплетени с уникалната мистична есенция, която тече във вените на GRAVENOIRE. Това е пътуване обратно към корените, обратно към времето, когато музиката е била врата към първичното и тайнственото.

GRAVENOIRE, изкована в свещените огньове на артистичния бунт и духовното пробуждане, канализира суровите, нефилтрирани енергии на спектрални и телурични сфери. Тази песен, подобно на всяка глава от „Devant La Porte Des Étoiles“, служи като том, изписан с мастилото на предизвикателството и неувяхващата жажда за трансцендентност. Музикалното изкуство на GRAVENOIRE – завет на същества, обвързани от тяхната споделена линия в рамките на пантеона на блек метъл елитите като Anorexia Nervosa, BÂ’A и Diablation, се издига във „France de l’Ombre“, за да води слушателите през забравени пътеки под осветен от звезди купол.

 

Станете свидетел на тайнственото величие на „France de l’Ombre“ по-долу.

GRAVENOIRE се заражда в началото на 2022 г. от Maximilien Brigliadori (BÂ’A, Diablation, бивш Hyrgal), Emmanuel Zuccaro (BÂ’A, Verfallen, бивш Hyrgal), Vicomte Vampyr Arkames (Diablation, exSeth / Ad-Inferna) и RMS Hreidmarr ( Glaciation, BÂ’A, ex-Anorexia Nervosa / The CNK), с ясното намерение да се свържат отново с миналото си и донякъде с безкомпромисна визия за блек метъла от 90-те.

Първият албум на групата, „Devant La Porte Des Étoiles“, е записан на живо по време на репетиция, без тракинг, без тригъри, без клик трак, без измислици. Без компромис с реалността, защото чрез нея и само чрез нея можем да погледнем към други измерения.

GRAVENOIRE обаче не е просто носталгично начинание; това е проект, дълбоко вкоренен в родните за групата френски земи, в техните популярни, както и духовни и мистични традиции, черпейки своята същност от свещени места, космическа архитектура и първични телурични сили.

„Космосът е една въртяща се врата“.

 

 

Състав:
Maximilien Brigliadori – китари, бас
Emmanuel Zuccaro – барабани, клавири
Vicomte Vampyr Arkames – вокали
RMS Hreidmarr – вокали

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.