THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на AGRYPNIE

Премиерен сингъл от предстоящия албум на AGRYPNIE

AOP Records обявявиха 13-ти септември като международна дата на издаване на дългоочаквания седми албум на Agrypnie, „Erg“, на CD и винилови LP формати.

Основана през 2004 г. от композитора Torsten H., който също е активен в групите Nocte Obducta, Theotoxin и Suel, както и в други музикални проекти, Agrypnie се превърна в значителна сила в блек метъл сцената през годините. Това, което започна като солов проект, беше разширено в цяла група, за да даде възможност за изпълнения на живо през 2007-ма, година след издаването на дебютния албум „F51.4“.

С девет издания, включително шест албума, Agrypnie създадоха обширна дискография, която отразява разнообразието и дълбочината на тяхната музикална вселена. С течение на времето Agrypnie завършиха множество турнета и фестивали, както и клубни изпълнения, завладявайки публиката с интензивното си сценично присъствие и силни изпълнения.
И от 2024 г., с планираното издаване на седмия им албум, „Erg“, записите на барабани за осмия албум вече са завършени.

Албумът „Metamorphosis“, издаден през 2021 г., беше първият на Agrypnie под флага на реномирания лейбъл AOP Records и достигна #29 в официалните немски класации за албуми. Освен това той беше обявен за едно от петте най-добри блек метъл издания за 2021 г. от German Metal Hammer. Тези скорошни успехи, заедно с минали постижения, подчертават непрекъснатото развитие на групата.

И това развитие вероятно достига своя връх с „Erg“. В известен смисъл „Erg“ е най-агресивният албум на Agrypnie до момента; всеки инструмент атакува от всякакъв ъгъл, почти преобладаващо, ако не беше ясният и режещ запис и острото изпълнение на групата. В друг смисъл, „Erg“ показва значителна смелост и дълбочина; докато „блек метълът“ е в основата, текстовете на албума се издигат и сриват с калейдоскопична енергия и катарзисна неотложност. Това, че Agrypnie успява да превърне тези осем композиции („Blut“ е сюита от две части) във вечно разгръщащо се приключение, което разкрива все по-дълбоки истини и е доказателство за тяхната сила и мъжество като автори на песни и музиканти. Богат на звучене и на емоции, величествен дори когато прониква в дълбините на меланхолията, „Erg“ е ‘tour de force’ на широкоекранния блек метъл, независимо от „прогресивните“ или „пост-“ наименования.

В момента, заедно с Torsten, барабанистът Flo – текстописец за колегите от лейбъла Theotoxin, барабанист за Schirenc Plays Pungent Stench и барабанист на живо за групи като Benighted и Schammasch – е единственият постоянен студиен музикант. Музикантите на живо Lykanthrop (Batushka, китара), Chris (Perchta, китара) и Andi (ex- Paul Di’Anno Band, бас) допълват Agrypnie.

 

 

 

Съдържание:
1. Aus rauchlosem Feuer
2. Meer ohne Wasser
3. Sturm
4. Blut
5. Entität
6. Stunde des Wolfes
7. Geister
8. Unter Sandessen und verscharrt

 

 

Чуйте парчето “Aus rauchlosem Feuer” с участието на Phil Jonas от Secrets of the Moon :

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.