THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на ISELDER

Премиерен сингъл от предстоящия албум на ISELDER

Marwolaeth Records и Iselder са горди да разкрият предстоящия албум „Gogoniant“, който ще излезе на 15-ти  септември. Новият албум съчетава сурова агресия с трогателната тема за уелското потисничество, предоставяйки безапелационно и силно музикално изживяване.
Заглавието идва след период на предизвикателства за Gofid, който се сблъска с правни проблеми през 2021 г. заради противоречив дизайн на тениска, сега решен.

Iselder е самостоятелен блек метъл проект  от Уелс, създаден през 2014 г. от единствения член Gofid. Музиката му навлиза дълбоко в същността на уелската идентичност, популяризирайки езика, наследството, фолклора и културата на родината на Gofid. Iselder стои като свидетелство за силата и устойчивостта на уелските традиции чрез блек метъла.

На 15-ти септември 2021 г. Gofid се сблъска със съдебни предизвикателства, когато беше арестуван по подозрение в подбуждане към палежи и нанасяне на престъпни щети поради противоречива тениска, създадена от него. Тениската пародира прословутите лозунги „Изгорете вашата местна църква“, включваща текста „Изгорете вашата местна ваканционна къща“ и изображение на горяща вила. В резултат на това телефонът, компютърът и целият продукт на Iselder на Gofid бяха иззети, което доведе до забавяне на издаването на втория албум, „Metel Du Gwir Cymreig“. Всички обвинения в крайна сметка бяха свалени, което позволи на Gofid да продължи музикалното си пътуване.

“Gogoniant” е  четвъртият студиен албум на Iselder. Той безпроблемно съчетава агресивни рифове и мрачни мелодии, за да изследва темата за уелското потисничество. Този албум интегрира стилове от предишни опити, като същевременно въвежда свежи елементи, които както дългогодишните фенове, така и новите слушатели ще оценят.

 

 

 

Съдържание:
1. Saeson
2. Rebellion
3. Anti-Imperial Black Metal
4. Linguicide
5. Foreigner
6. Not My King
7. Tyranny
8. Flame Of Glyndwr

 

 

Слушайте първата песен „Saeson“ :

 

Полезни връзки:
Facebook : https://www.facebook.com/Iselder
Bandcamp : https://iselder.bandcamp.com/
Instagram : https://www.instagram.com/iselderband/

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.