THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

BLASFEME представят сингъла „Czernobog“

BLASFEME представят сингъла „Czernobog“

Родом от Бристол, Англия, BLASFEME за първи път излязоха от пламъците на сътворението през 2016 г. От самото начало те бяха безкомпромисни; заклети блек метъл проводници и яростно фокусирани върху мисията, която им предстои. Откакто се обединиха в своето начинание, те преодоляха несгодите и трагедията, като издълбаха кървава пътека през метъл ъндърграунда, участвайки в ритуали на живо заедно с Mystifier, Stahlsarg, Devastator, Trivax и други обитатели на мрака, издавайки две EP-та – „Path Of Despair“ от 2017 г. и „Fuck Your Starving Planet“ от 2021-ва година, преди да се развихрят в пълната си ярост с пълнометражния им дебютен албум „Iniquity In Salvation“. Сега, след три години усъвършенстване на войнствения им звук и изостряне на ритуалните остриета, Blasfeme са готови да отприщят следващата си атака срещу светлината, с втория албум „Black Legion“!

„Black Legion“ започва с поредица от величествени акорди, които въвеждат в пълнокръвната ярост на „Purified By The High Flames Of Hell“. Виещият взрив на мрака е шокиращ със своята интензивност, пренасяйки слушателя в главоломна атака през развълнувани облаци и светкавици. И тогава в окото на бурята Blasfeme издълбават песента с пасаж от неустоими класически хеви метъл рифове. С вибриращ китарен звук, звънтящ от сила, това смело отклонение от приетите текстове издига групата над безличните орди, оставени да крещят след тях. С напредването на албума това преплитане става все по-страшно… първият сингъл „Ritualistic Exsanguination“ преминава през засенчена атмосфера на изкривена литургия и неописуем ужас, удар в отворената паст на ада, задвижван от яростните, безмилостни барабани, преди друг великолепен метъл риф прорязва водовъртежа с опустошителен ефект. Най-добрият час на „Black Legion“ обаче идва с важното заглавно парче; стомана срещу стоманена в арена на бурни гръмотевици. След това в сърцето на песента железен юмрук се отваря, разкривайки простор от мрачни мелодични акорди и соло, което крещи към небесния свод, преди да залее със залп от стрели, засенчващ небето. Този невероятен албум завършва с „Bound By The Blood Upon Our Swords“ – момент на размисъл за последиците от битката, който дава чудесно усещане за завършеност на отминалата касапница и служи като последната нишка в този гоблен от поглъщаща атмосфера и вълнуваща дивотия.

С емоционално произведение на изкуството, изобразяващо рицар в обсидианова броня, смазващ враговете си, „Black Legion“ ще бъде издаден от британския блек метъл лейбъл Wulfhere Productions на 12-ти юли на плоча, CD и аудиокасета. Със своя отровно силен звук и завладяваща атмосфера, Blasfeme са дестилирали опияняващ еликсир от разяждащата блек метъл жестокост и хеви метъл мощ. Нищо няма да устои срещу атаката на Черния легион!

 

 

Съдържание:
1.Purified by the High Flames of Hell 05:23
2.Wolves of Karpathia 02:45
3.Čachtice 1611 06:31
4.Ritualistic Exsanguination 04:14
5.Czernobog 04:22
6.Black Legion 06:31
7.Bound by the Blood Upon Our Swords 02:34

 

 

 

Чуйте сингъла „Czernobog“:

 

Състав на групата:
Dialgar – бас
Moord – китари и вокали
Striga Hell – барабани
Parusight – китари и вокали

 

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/blasfemeband
https://blasfemeuk.bandcamp.com/

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.