THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „The Timeless Everpresent“, новият албум на VIMUR

Чуйте „The Timeless Everpresent“, новият албум на VIMUR

Американската блек метъл банда Vimur разкри за свободно слушане предстоящия си четвърти дългосирещ албум, „The Timeless Everpresent“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено на 5-ти юли чрез лейбъла Avantgarde Music.

Дълбоко в хиперборейските мъгли лежи бледосиня светлина. Това е светлината на пламък, чиято жарава е тлеяла дълго и слабо, очаквайки деня, когато ще погълне небето в блестяща и ужасяваща лазурна Аврора. Този ден дойде. Създадена през 2006 г. като уникалната музикална визия на Vaedis, Vimur е блек метъл група от американския юг. Въпреки горещия си, влажен произход, звукът на Vimur има слой ледена слана, сякаш донесен отвъд пространството и времето.

С течение на годините Vimur се превърна в пълнокръвна група, годна за изпълнения на живо, издавайки три студийни дългосвирещи албума, едно EP и един концертен запис. 2024 г. бележи сътрудничеството между базираната в Джорджия група и дългогодишния италиански лейбъл Avantgarde Music за издаването на четвъртия албум на бандата, „The Timeless Everpresent“.

Ето какво споделят Vimur за самия албум:
„Формите се променят, но идеите са вечни. Vimur е блек метъл цялост и проводник към истината, която е скрита отвъд звездите. „The Timeless Everpresent“ е разкритие на жизнена енергия и сила. Това е саундтрак към голямата космическа война, която съществува от началото на времето. Няма необърнат камък. Авангардът знае, че войната се води на физическо, умствено и духовно ниво. Това се отразява в многоизмерния звук, постигнат в „The Timeless Everpresent“. Има пасажи, които отразяват кръвта, стоманата и потта на физическата битка и други, които безспорно са възходящи, карайки слушателя да осъзнае истини отвъд материалното съществуване. „The Timeless Everpresent“ е колекция от военни химни за унищожаване на всички илюзии. Vimur връща огъня, за да освети мистериите. Пламтящи копия и мечове в ръка, насочени към небесата – нищо няма да попречи на Вимур да достигне Слънцето зад Слънцето, независимо дали врагът е човек или божество.“

 

 

Съдържание:
1.Resacralization
2.Fire, Glory, and Thinking
3.Sons Of Another Light
4.Wound Window
5.The Cold Only We Know
6.Fortress of a New Faith
7.The Embrace of Merciless Indifference
8.Astride the Centuries

 

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.