THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на VAFURLOGI

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на VAFURLOGI

Исландски вледеняващ полъх пристига с новианта за дебютния дългосвирещ албум на новосъздадената исландска група Vafurlogi!
“Í vökulli áþján” ще бъде издаден през септември тази година със съдействието на лейбълите Norma Evangelium Diaboli (NoEvDia) и Oration Records.

Vafurlogi се корени както духовно, така и буквално в блек метъл движението от началото на 2000-та година, тъй като най-ранните песни са написани преди почти двадесет години. Подобно на силните представители на онази епоха, Vafurlogi черпи вдъхновение не само от твърдия традиционализъм на 90-те години, но и от своя бунтарски дух на откривателство и създаване.

Под ръководството на китариста Þórir Garðarsson от Sinmara и Svartidauði, който сега също поема вокалите и задълженията на баса, Vafurlogi представя нова глава за него като автор на песни. През годините на дейност с другите му банди, същността на Vafurlogi бавно се култивира успоредно под повърхността. Първоначално съд за натрупани произведения, неподходящи за Svartidauði или Sinmara, Vafurlogi се превръша в авеню за него да изследва свободно различни творчески идеи и настроения. Докато се докосва до апокалиптичните, кошмарни царства на Svartidauði и натрапчивата атмосфера на Sinmara, Vafurlogi поставя по-голям акцент върху триумфалните и несрамно мелодични процъфтявания чрез сравнително опростен композиционен подход.
Във Vafurlogi, Þórir обединява сили с барабаниста Ragnar Sverrisson, опитен ветеран от ъндърграунд метъл сцената, свирил в различни групи както в Исландия, така и в чужбина, като Helfró, Ophidian I, Abyssal и Valkyrja. След записите на албума съставът е подсилен с Eysteinn Orri Sigurðsson от Nyrst и Úlfúð на китари и Samúel Ásgeirsson от Volcanova на бас.
„Í vökulli áþján“ е продуциран в уважаваното Studio Emissary от Stephen Lockhart от Rebirth of Nefast между 2020 г. и 2024 г., представяйки песни, написани предимно между 2018 г. и 2020 г.
Vafurlogi е исландската дума за „трептящ пламък“, но името може да се преведе буквално и като „блуждаеща светлина“ – и в това се крие ключът към тематичната същност на проекта. Vafurlogi изследва непрестанното и отчаяно търсене на смисъл и вечно неуловимата свещена светлина на човека, докато е осъден да броди из духовната пустош.

Обложката е творба на View from the Coffin, като шаблоните са измайсорени от Heresie Studio, а логото е изработено от Skaðvaldur.

 

Съдържание:
1. Reikul vofa
2. Viðjar holdsins
3. Helgrindur
4. Dreyrrauði
5. Hvíldarsálmur
6. Iðrun og ótti
7. Úr iðramyrkri
8. Duftið eitt

 

 

Днес можем да чуем сингъла „Helgrindur“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.